Klädbytardagen

Affisch klädbytardagen 2020På grund av coronapandemin är alla klädbytardagar i länet inställda eller framflyttade.

Den 28 mars 2020 är Sveriges största klädbytardag. Då arrangeras klädbyten av naturskyddsföreningar runt om i hela landet. På klädbytardagen tar du med dig ett antal rena och fräscha plagg, och får biljetter för att byta till dig andra plagg. Det är helt gratis, och fantastiskt miljövänligt! Plagg som ingen byter till sig går till välgörenhetsorganisationer.

Om klädbytardagen på riksorganisationens webbplats

Klädbytardagar i Örebro län

Klädbytardagar skulle ha anordnats i dessa kommuner:

Askersund | Hantverkshuset, Folke Dahlbergs väg 6 [INSTÄLLT]

Om klädbytardagen i Askersund på Facebook

Laxå | Biblioteket, Postgatan 13 [INSTÄLLT!]

Örebro | Clarion Hotel, Klostergatan 1 [FRAMFLYTTAT,  NYTT DATUM KOMMER]

Om klädbytardagen i Örebro på Facebook

Om klädbytardagen i Örebro på föreningens webbplats

Vill du hjälpa till i Örebro?

Naturskyddsföreningen i Örebro behöver fler volontärer till klädbytardagen, som förhoppningsvis blir i höst istället. Kontakta dem om du kan hjälpa till! Det kan vara både att hänga upp kläder innan bytet, eller att hjälpa till under bytet. Du väljer själv hur mycket eller lite du kan vara med – all hjälp är välkommen!

Kontakta Kerstin Hellberg via sms, 070-2129123