Miljövänliga veckan och Framtidsveckan 30 sep-8 okt 2017

Fräsch på riktigt – välj tvål, schampo och hudkräm som är snällare för hälsan och miljön

Upptakt inför Miljövänliga Veckan
lördag 26 augusti 10.45-16.30 i Örebro
Vem vill bli allergisk av att lukta gott? Eller riskera att störa hormonerna när kroppen smörjs in? I år fortsätter vi kampanjen Fräsch på riktigt under Miljövänliga Veckan. Vi vill att den miljömärkta tvålen gör samma resa som eko-bananerna – rätt ner i kundkorgen! På upptakten får du lära dig varför det är viktigt att välja schyssta produkter till huden och håret, och hur vi kan få fler att välja bättre produkter. Du får också tillverka en egen hudvårdsprodukt.
Vecka 40 är det Miljövänliga Veckan, Naturskyddsföreningens årliga kampanj med fokus på konsumenten och miljön. Då hjälps vi åt att sprida information och skapa debatt. Varmt välkommen att vara med, det gäller både dig som var med i kampanjen förra året och dig som är helt ny i frågan!

Läs mer här: Örebro 26 aug upptakt Örebro 26 aug upptakt

Anmälan: http://www.studieframjandet.se/Kurs/örebro/Fräsch-på-riktigt-välj-tvål-schampo-och-hudkräm-so/641429/ 

Miljövänliga veckan är en del av Framtidsveckan 

Framtidsveckan i Örebro län | 30 september – 8 oktober 2017

30 september till 8 oktober 2017 genomför vi den
sjätte Framtidsveckan i Örebro län!
Det är tillsammans vi gör det till ännu en succé!

Framtidsveckan som arrangeras under vecka 40 skapar mötesplatser där lokal hållbar utveckling står i centrum. DetKeep my earth clean händer där du själv bor och är verksam i någon av länets 12 kommuner. På din gård, i din butik, i skogen, i skolan, på jobbet eller på torget. Ja, varhelst du eller ni tillsammans väljer att synas. Alla sätt att delta på behövs för att medskapa en framgångsrik manifestation:

• Anordna ett eller flera arrangemang dit allmänheten bjuds in, bara fantasin sätter gränserna!

• Sprid vidare info och inbjudan till Framtidsveckan genom alla nätverk och kanaler, inspirera fler att arrangera evenemang eller delta!

Läs mer, inspireras, lägg in arrangemang mm på: orebrolan.framtidsveckan.net

 

Hur förverkligar vi en hållbar framtid i Örebro län?

Föreläsare, panelsamtal, nätverksträff, workshop, svinnlunch och ekomingel! Med bland andra omställningspionjären Pella Thiel, Jonas och Fredrik Wangsten, småbrukare, mat- och jordbruksdebattörer samt cirkulär ekonomi-veteranerna Jonas Roupé och Stuart Pledger. 

Även Framtidsforum onsdag 29 mars 13.00-16.45  med efterföljande mingel

Välkommentill en eftermiddag med föreläsningar, samtal och upplevelser med smak av hållbarhet.
Örebroregionen – Sveriges hjärta Hög livskvalitet i en hållbar och attraktiv region
Det är visionen i förslaget till regional utvecklingsstrategi för Örebro län. På Framtidsforum möts intressenter och aktörer från olika sektorer för att tillsammans utforska hur den kan förverkligas.