Miljövänliga veckan och Framtidsveckan 30 sep-8 okt 2017

30 september till 8 oktober 2017 genomför vi den
sjätte Framtidsveckan i Örebro län!

Läs mer, inspireras, lägg in arrangemang mm på: orebrolan.framtidsveckan.net

Miljövänliga veckan är en del av Framtidsveckan 

Årets tema under Miljövänliga veckan är: Fräsch på riktigt – välj tvål, schampo och hudkräm som är snällare för hälsan och miljön.

Vill du engagera dig eller veta mer, läs på  naturskyddsforeningen.se/miljovanligaveckan

Du kan även ta kontakt med din lokala krets i Naturskyddsföreningen.

Några exempel från kretsarna:

Askersundskretsen besöker fritidsgården på fredagskvällen och gör hudvårdsprodukter med ungdomarna.

Hallsberg: Fräsch på riktigt! Sara Johansson berättar hur du kan minska ned på skadliga kemikalier i ditt badrumsskåp. Måndag 2 oktober kl. 19.00, Hallsbergs bibliotek. Fika 30 kr.

Nora: Vårt vatten, en ödesfråga: Hur har vi det med vårt vatten? Varje dag använder vi tusentals olika kemikalier i vårt vardagsliv. Hur kan vi vara med och påverka så att vi får en bättre vattenkvalitet i framtiden? Mia Svedäng, limnolog och projektledare för ”Viva vatten” delar med sig av idéer och förslag på vad man kan göra själv till dig som vill göra något konkret för att förbättra vattenmiljön Mia är limnolog och projektledare för lokal vattenmiljö vid Naturskyddsföreningen. Vi avslutar med en workshop där du får gör en egen hudvårdsprodukt. Onsdag 4 oktober kl 18.00 Biblioteket i Nora.

Örebro: Workshop där du tillsammans med Malin Norberg lär dig att göra ditt eget läppbalsam. Ta gärna med tomma cerathylsor eller någon liten glasburk om du har det hemma. I annat fall finns det att köpa både små burkar eller hylsor på plats för ett billigt pris. 5 oktober 17.30, Föreningarnas Hus Örebro, Slottsgatan 13. Har du några frågor? Hör gärna av dig till Malin på 070 816 04 30

Dessutom utställningen ”Fräsch på riktigt” på bibliotek runt om i länet.

Framtidsveckan i Örebro län | 30 september – 8 oktober 2017

Framtidsveckan som arrangeras under vecka 40 skapar mötesplatser där lokal hållbar utveckling står i centrum. DetKeep my earth clean händer där du själv bor och är verksam i någon av länets 12 kommuner. På din gård, i din butik, i skogen, i skolan, på jobbet eller på torget. Ja, varhelst du eller ni tillsammans väljer att synas. Alla sätt att delta på behövs för att medskapa en framgångsrik manifestation:

• Anordna ett eller flera arrangemang dit allmänheten bjuds in, bara fantasin sätter gränserna!

• Sprid vidare info och inbjudan till Framtidsveckan genom alla nätverk och kanaler, inspirera fler att arrangera evenemang eller delta!

Läs mer, inspireras, lägg in arrangemang mm på: orebrolan.framtidsveckan.net

___________________________

 

Upptakt inför Miljövänliga Veckan
lördag 26 augusti 10.45-16.30 i Örebro
Vem vill bli allergisk av att lukta gott? Eller riskera att störa hormonerna när kroppen smörjs in? I år fortsätter vi kampanjen Fräsch på riktigt under Miljövänliga Veckan. Vi vill att den miljömärkta tvålen gör samma resa som eko-bananerna – rätt ner i kundkorgen! På upptakten får du lära dig varför det är viktigt att välja schyssta produkter till huden och håret, och hur vi kan få fler att välja bättre produkter. Du får också tillverka en egen hudvårdsprodukt.
Vecka 40 är det Miljövänliga Veckan, Naturskyddsföreningens årliga kampanj med fokus på konsumenten och miljön. Då hjälps vi åt att sprida information och skapa debatt. Varmt välkommen att vara med, det gäller både dig som var med i kampanjen förra året och dig som är helt ny i frågan!

Läs mer här: Örebro 26 aug upptakt Örebro 26 aug upptakt

Anmälan: http://www.studieframjandet.se/Kurs/örebro/Fräsch-på-riktigt-välj-tvål-schampo-och-hudkräm-so/641429/ 

Hur förverkligar vi en hållbar framtid i Örebro län?

Föreläsare, panelsamtal, nätverksträff, workshop, svinnlunch och ekomingel! Med bland andra omställningspionjären Pella Thiel, Jonas och Fredrik Wangsten, småbrukare, mat- och jordbruksdebattörer samt cirkulär ekonomi-veteranerna Jonas Roupé och Stuart Pledger. 

Även Framtidsforum onsdag 29 mars 13.00-16.45  med efterföljande mingel

Välkommentill en eftermiddag med föreläsningar, samtal och upplevelser med smak av hållbarhet.
Örebroregionen – Sveriges hjärta Hög livskvalitet i en hållbar och attraktiv region
Det är visionen i förslaget till regional utvecklingsstrategi för Örebro län. På Framtidsforum möts intressenter och aktörer från olika sektorer för att tillsammans utforska hur den kan förverkligas.