Ny kommunikatör

Sedan den 1 mars arbetar Elin Iderström som kommunikatör på regionkansliet på 50 %, då hon efterträdde Eva Berg. Elins viktigaste uppgift är att fortsätta utveckla föreningen till en kommunikativ organisation, att fortsätta att utveckla omvärldens förtroende för föreningen och kommunicera våra visioner genom de digitala verktygen. Det innebär att stötta länets kretsar, länsförbund och nätverk/grupper inom områdena kommunikation och marknadsföring. I praktiken kan det handla om att till exempel hjälpa till med sociala medier, kretswebben, internkommunikation eller pressmeddelanden.

Tre snabba frågor till Elin:

För de som inte känner dig, vem är Elin Iderström?

Jag är född och uppvuxen i Värmland, och bor på landet utanför Ulvsby norr om Karlstad med man och tre barn. Med en mamma som kommer från Karlskoga, så känner jag mig dock rätt hemma i båda länen i regionen. Jag är socionom i grunden och har arbetat som socialsekreterare, men skolade om mig och har de senaste 5 åren arbetat som skribent och kommunikatör. Mina fokusområden har ofta varit hållbarhet, konsumtionsfrågor, sociala frågor, trädgård och hobbyodling. Mitt riktiga nördområde är text och att skapa kommunikation som på riktigt bygger relationer och skapar engagemang.

Berätta något kul om dig själv!

För ett par år sedan spontanköpte jag ett helt litet biodlingsföretag, så nu samsas jag och familjen med hundratusentals honungsbin i trädgården om sommaren. Det har varit en superkul resa och jag är alldeles betagen av bina. De har gett mig massor, inte bara honung och bivax och en ny deltidskarriär som knalle på marknader när jag säljer produkterna, utan också en fascination för binas liv och organism. Ju mer jag lär känna dem, desto mer vurmar jag både för dem och deras vilda vänner, våra viktiga pollinatörer!

Vad hoppas du kunna göra i ditt uppdrag som kommunikatör för regionskansliet?

Jag hoppas kunna vara en tillgång och resurs för medlemmarna, kretsarna och de förtroendevalda i Värmland och Örebro län, och på det sättet göra skillnad. Jag har varit medlem i Naturskyddsföreningen sedan 2013, och tycker att vår generations ödesfråga är att få bukt med klimatkrisen och miljöförstörelsen. Det jag gillar med Naturskyddsföreningen är att vi tillsammans kan arbeta så brett, allt ifrån något så enkelt som att få ut en människa på sin första skogsutflykt till att vara en tung aktör i det politiska samtalet nationellt. Jag är övertygad om att det hör ihop – för att vi ska kunna ta hand om vår natur behöver vi ha en relation till den.

Elin Iderström med mörkt hår och gråblå tröja i solen framför ett rött hus.

Kontakta Elin

elin.iderstrom@naturskyddsforeningen.se