Guidning på flera språk

Regional utbildning för naturguider på flera språk

Örebro kommun, Naturskyddsföreningen Örebro län och Hopajola har blivit beviljade projektbidrag från LONA för att utbilda fler naturguider på olika språk. Det är ett flerårigt projekt och kommer att involvera de befintliga naturguiderna i länet samt de ideella krafterna som finns ute i föreningerna i kommunerna. Genom denna utbildningssatsning vill vi ta vara på deras kompetens och utbilda fler guider som kan olika språk ute i de andra kommunerna. Antonios Hanna och Adil Sadiku, som utbildat sig till naturguider genom ett tidigare projekt och är anställda som naturvägledare i Örebro kommun kommer att leda utbildningarna tillsammans med Kajsa Grebäck. Hör av dig om du vill vara med.

Orebro

Tillsammans med Örebro kommun guidar vi er in i natur- och kultur-reservaten i Örebro

Vi visar vägarna in i natur- och kulturreservaten. Vi berättar om dess historia och fantastiska natur som finns för oss alla, även om vi inte talar svenska. Vi vill dela med oss av vår glädje till och kunskaper om naturen på olika språk.

Läs mer: Inte bara på svenska guidar vi er till

Antanios Hanna (till höger)
(arabiska, syrianska och svenska)
antonios.hanna@orebro.se

Adil Sadiku (till vänster)
(albanska, engelska och svenska)
adil.sadiku@orebro.se

KajsaKajsa Grebäck
Verksamhetsutveklare
(svenska)
kajsa.greback@naturskyddsforeningen.se

Exempel på tidigare aktiviteter:

Spännande natur och kultur i Karlslund: Den 5 mars 2016 klockan 14:00.

Spindelsafari i Oset och Rynningeviken: Den 7 april 2016 klockan 13:00

Barnvagnsnvandring i Oset och Rynningeviken: Den 10 maj 2016 klockan 11:00

Spännande natur guide i Karlslund: Den 19 juni klockan 13:30.

Karlslund Herrgård Guidningen:  Den 14 augusti 2016 klockan 13:30.

Varbergaskogen : Den 3 september 2016.

Varbergaskogen: Den 13 september 2016.

Markaskogen: Den 1 oktober 2016.