Studiecirkel om kemikalier i vår vardag.

Giftfrí vardag

Studiecirkel om kemikalier i vår vardag.

Känner du som jag en osäkerhet och oro inför detta virrvarr av kemikalier som finns i vår närhet?

Nu vill jag ta tag i oron och lära mig mer om vad som finns omkring oss, hur jag kan tänka när jag väljer produkter, vad jag kan undvika och vad jag kan göra för att reducera kemikalierna i min och min familjs vardag.

 

Därför kommer Naturskyddsföreningen Örebro län att starta upp studiecirklar om kemikalier i vår och våra barns vardag i Kumla, Örebro och Lindesberg.

Vi kommer att utgå från boken ”Makt, plast, gift och våra barn” av Ethel Forsberg, tidigare generaldirektör på Kemikalieinspektionen. Boken ”Den flamsäkra katten” av Naturskyddsföreningen. Samt rapporterna ”Från god morgon till bolibompa”, ”Guida om miljögifterna omkring oss” och ”Allt du (inte) vill veta om plast” av Naturskyddsföreningen.

Kostnad: 200 kr, boken Makt, plast, gift och våra barn ingår. Övrigt material skickas via e-post.

Jag som håller i cirkeln heter Sarah Nilsson, är biolog och är medlem i Naturskyddsföreningen.

Anmälan och frågor skickas till:

sarah.m.nilsson@gmail.com

Vi träffas i Kumla:

måndagar 25/1, 1/2, 8/2, 15/2 kl. 17.00 -20.00

Var: Studiefrämjandets lokal på Hagendalsvägen 18 i Kumla

Örebro:

tisdagar 26/1, 2/2, 9/2, 16/2 kl. 17.00 -20.00

Var: Studiefrämjandets lokal i Föreningarnas hus, Slottsgatan 13A Örebro

Lindesberg:

torsdagar: 28/1, 4/2, 11/2, 18/2 kl. 17.00 –20.00

Var: Studiefrämjandets lokal, Norrtullsgatan 15 Lindesberg

Arr: Naturskyddsföreningen i samarbete med Studiefrämjandet

Dela

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.