Jätteräkan & miljömärkningen torsdag 16 april 18.30-20

jätteräkor jätteräkor

Tillsammans med Örebro universitet arrangerar vi en kväll om miljömärkning av jätteräkor.

WWF menar nu att vi kan äta jätteräkor med gott samvete, så länge de har miljömärkningen ASC (Aquaculture Stewardship Council). Samtidigt protesterar hundratals miljöorganisationer i Asien, Latinamerika och Asien och menar att det är vilseledande och samvetslöst att märka en produkt som har så allvarliga konsekvenser för människa och miljö.
Vilken skillnad gör märkningen egentligen och hur mycket är bara vackra ord?

Lyssna på Amit Thavaraj som under många år har följt och analyserat hur märkningen togs fram, vad kriterierna innehåller och hur märkningen nu går till. Amit representerar ASIA (Asia Solidarity against Industrial Aquaculture). Dessutom medverkar Gudrun Hubendick från Stockholms Naturskyddsförening.
Seminariet är på engelska.

Tors 16 april 18.30-20.00
Bilbergska huset, Örebro Universitet

Därefter diskussion och lättare förtäring som vi bjuder på.
Föranmälan till förtäring, senast onsdag fm, till kajsa.greback@naturskyddsforeningen.se